Målgruppe
Dette er en psykoedukativ workshop med sundhedsfaglig undervisning.
Workshoppen henvender sig til alle med interesse i tilknytning og tilknytningsproblematikker.
Deltagelse er særlig relevant for dig, der er interesseret i at høre mere om begrebet “den symbiotiske familie” – som kendetegner en specifik dysfunktionel familiedynamik, hvor barnet udsættes for et subtilt følelsesmæssigt omsorgssvigt – også kaldet Emotional Neglect.
Workshoppen er endvidere rettet mod dig, som gerne vil være endnu mere fortrolig med tilknytningsteorien og tilknytningsrelaterede problematikker.
Emotionel Neglect kan senere i voksenlivet vise sig i diffuse symptomer i form af angst, stress, indre uro, kronisk vrede, depressivitet samt mangelfulde evner til at udtrykke egne behov og sætte sunde grænser.
Du kan læse meget mere om den symbiotiske familie på min blog på denne hjemmeside, hvor jeg har skrevet en række artikler om temaet – i et tilknytningsteoretisk perspektiv.
Hvad er tilknytning
Vores liv og relationer som voksne har tæt sammenhæng med, hvordan vi som børn blev mødt af vores forældre eller andre betydningsfulde tilknytningspersoner.
Vi kan være trygt eller utrygt tilknyttede, hvilket får betydning for vores måde at forstå os selv og andre på – for vores måde at være i verden. Det vil sige om vi møder verden med åben tillidsfuldhed, eller om vi føler os usikre i forhold til egne kompetencer og andres intentioner.
Du kan læse meget mere om tilknytning på min blog på denne hjemmeside, hvor jeg har skrevet en række artikler om emnet.
Indhold
Du får mest ud af denne workshop, hvis du har deltaget i de to foregående workshops om børn og voksnes tilknytningsmønstre, eller hvis du på anden vis er godt bekendt med tilknytningsteorien og de fire tilknytningsmønstre.
På workshoppen gennemgår jeg, med afsæt i moderne tilknytningsteori, hvad et følelsesmæssigt omsorgssvigt er, og hvilken særlig familiedynamik, der medier det.
Workshoppen har primært fokus på:
– Emotional Neglect – kendetegn og markører
– Forældretypologier og dysfunktionel omsorgsadfærd
– Emotionelt forstyrret kommunikation
– Symptomer i voksenlivet / forladthedsdepression
Udbytte
Du vil få mere viden om dig selv og dine betydningsfulde relationer, samt mulighed for at vælge nye veje for din væren i verden.
Du vil blive godt klædt på med nyeste viden indenfor udviklingspsykologi, tilknytning og neurovidenskab.
Litteratur
Jeg anbefaler dig at læse de artikler, jeg har på min blog på denne hjemmeside, og hvis der skulle være tid og lyst til det min bog “Den indre uro”.
Tid og sted
Torsdag d. 19. september 2019 kl. 15-18
A. F. Beyers Vej 1
2720 Vanløse
Antal deltagere op til 16.
Pris, tilmelding og betaling
Prisen er 600 kr.
Beløbet skal indbetales på MobilePay, når jeg har bekræftet din deltagelse.
Tilmelding sker ved at sende en mail til inge@ingeholmaps.dk.
Til tilmeldingen har jeg brug for dit mobilnummer.
Du er først sikret deltagelse, når jeg har modtaget din betaling.
Tilmelding er bindende, og kursusafgiften refunderes kun, hvis kurset aflyses fra min side. Du er velkommen til at give din plads til en anden.