Forkert

Skam, skyld og selvsabotage

Bogforside: Inge Schützsack Holm - Forkert. Skam, skyld og selvsabotage. Forlaget Historia.

Forkert er en bog om skam. Den handler om kronisk skam, også kaldet toksisk skam – det vil sige ekstreme grader af skam, der forhindrer såvel psykisk som fysisk sundhed. Skam blokerer for autentiske kernefølelser, medierer selvsabotage og ødelægger relationer. Bogen går tæt på skammens forskellige, ofte meget subtile, udtryksformer, og kommer med bud på, hvad en effektiv psykoterapeutisk behandling nødvendigvis må indeholde for at komme skammen til livs. Skam er nemlig ofte den bagvedliggende årsag til, at mennesker opsøger terapi.

Skam er intimt forbundet med utryg tilknytning og barndomstraume, og derfor tager bogen afsæt i tilknytningsteori, emotionsteori og neurovidenskab. Skam har sine rødder dybt plantet i barndommens samspilsdynamikker med dysregulerede og emotionelt umodne omsorgspersoner – og udspringer primært af fatale forkertgørelsesprocesser, hvor barnet må påtage sig forkertheden og bære den i ensomhed og ubærlig smerte. Skam er en tung ballast fra livets første kærlighedsrelation.

Forkert henvender sig til alle interesserede – særligt mennesker, der mærker skammens smerte, men også psykoterapeuter, psykologer, læger, sygeplejesker, socialrådgivere, pædagoger og alle andre, der i deres arbejdsliv møder mennesker i lidelse.

Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog med mange kliniske eksempler. Den egner sig derfor også godt til undervisningsbrug.

Forkert udkom oktober 2021 i både en trykt udgave, som e-bog og som lydbog.

Den kan købes hos Forlaget Historia, Saxo og andre boghandlere på nettet samt bestilles hos en boghandler.


Sagt om bogen

“Det er nemlig så VIGTIGT! Og i den sammenhæng må jeg give bogen FORKERT skrevet af Inge Schützsack Holm den største anbefaling. Inge skriver heri om emnet skam med afsæt i tilknytningsteori, emotionsteori og neurovidenskab. Sjældent har en  bog berørt mig så meget på så mange plan!”

“Jeg er stor fan alle alle dine bøger og næsegrus af beundring og din faglige dygtighed og helt eminente evne til at skrive klart og vedkommende. Tak for at give dig tid til at skrive. Det er guld værd.”

“BEDSTE (FAG)BOG EVER. En ny bog er landet, den hedder “forkert” og er skrevet af  Inge Schützsack Holm. Det er sgu nok den bedste fagbog jeg har læst, og jeg har læst et par stykker. Bogen tager livtag med måske det sværeste spørgsmål: hvorfor lider mennesket? Jeg spørger tit min kone, som også er psykolog; hvorfor lider menneskeracen dog så meget? Det er bare tankevækkende, når man holder det op imod den levestandard mm., som karakteriserer vores samfund. Bogen her tumler med netop hvorfor vi lider. Og den giver nogle virkelig spændende bud. Bogen er i princippet også en bog om hvad det vil sige at være menneske; hvad det er for mekanismer der styrer vores liv. Bogen er propfuld af empiri, videnskab og cases. Jeg synes den burde indgå i enhver lederuddannelse, enhver lærer- og pædagoguddannelse og ikke mindst i et obligatorisk forældrekursus. Ja her får jeg sikkert på puklen, men når man ved så meget om menneskers rygsække og deres betydning for den måde vi agerer som forældre overfor vores børn, og hvilken påvirkning denne ageren igen har på vores egne børn, så burde denne viden være meget mere udbredt. Er du interesseret i dig selv som menneske, din rygsæk og dennes betydning for dine følelser, dine relationer og din trivsel, så er denne bog fantastisk.”

“Har læst din bog “Forkert” som jeg finder utrolig præcis og vigtig i måden at forstå min og andres væren i livet på, ikke mindst i forhold til mit terapeutiske arbejde med klienter. Så tak for den inspiration til at arbejde videre med mig selv og til at finde en retning i min søgen efter videreuddannelse.”

“Jeg har læst flere af dine bøger, du er så vanvittig dygtig og inspirerende!”

“Der er aldrig blevet talt om det i familien. Først nu kommer der ord og følelser på. Min klient læser sideløbende med terapien din bog, og hun sluger den, kan jeg godt sige. Hun har aldrig følt sig så set og genkendt! Hun er i fuld åben proces, det er så skønt.”

“Jeg har en begejstret klient – begejstret over din nye bog! Hun siger: Hvor kender Inge mig fra? Hun sætter sætning efter sætning præcist ord på alt det, jeg ikke selv har kunnet finde ord for. Du og dine bøger har virkelig en betydning for mange mennesker.”

“Dine bøger er så fantastiske og jeg er stor fan. Jeg laver reklame for dig og henviser mine klienter til at købe/låne dine bøger.”

“Inge Holms bøger beskriver tydeligt de senfølger de forskellige tilknytningsmønstre giver i voksenlivet. Hendes blog giver en god og forståelig opsummering af bøgerne, hvis de er for omfattende at kaste sig ud i.”

“Kan varmt anbefale Inge Holms bøger: livsfarlig familie eller forkert (nyeste bog).”

“Tak for dine vidunderlige bøger.”

“Det er en bog, der virkelig fortæller, hvordan det er, og hvorfor det er, og hvem det skader. Har fået en meget dyb indsigt i mit eget mønster. TAK Inge Holm.”

“Fantastisk bog. Kan stærkt anbefales.”

“Fantastisk bog. Tak for den.”

“Jeg har læst dine bøger livsfarlig familie, Den indre uro og Forkert. Du sætter ord på og forklarer så meget. Jeg er 50 og har været i terapi i 20 år, men har aldrig følt mig så set og forstået som i dine bøger. Tak for det.”

“Den vil jeg se frem til. Har læst alle dine bøger. Jeg er simpelthen fan! Tak for dine altid fantastiske bøger og nu endnu en.”