Forkert

Skam, skyld og selvsabotage

Forkert er en bog om skam. Den handler om kronisk skam, også kaldet toksisk skam – det vil sige ekstreme grader af skam, der forhindrer såvel psykisk som fysisk sundhed. Skam blokerer for autentiske kernefølelser, medierer selvsabotage og ødelægger relationer. Bogen går tæt på skammens forskellige, ofte meget subtile, udtryksformer, og kommer med bud på, hvad en effektiv psykoterapeutisk behandling nødvendigvis må indeholde for at komme skammen til livs. Skam er nemlig ofte den bagvedliggende årsag til, at mennesker opsøger terapi.

Skam er intimt forbundet med utryg tilknytning og barndomstraume, og derfor tager bogen afsæt i tilknytningsteori, emotionsteori og neurovidenskab. Skam har sine rødder dybt plantet i barndommens samspilsdynamikker med dysregulerede og emotionelt umodne omsorgspersoner – og udspringer primært af fatale forkertgørelsesprocesser, hvor barnet må påtage sig forkertheden og bære den i ensomhed og ubærlig smerte. Skam er en tung ballast fra livets første kærlighedsrelation.

Forkert henvender sig til alle interesserede – særligt mennesker, der mærker skammens smerte, men også psykoterapeuter, psykologer, læger, sygeplejesker, socialrådgivere, pædagoger og alle andre, der i deres arbejdsliv møder mennesker i lidelse.

Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog med mange kliniske eksempler. Den egner sig derfor også godt til undervisningsbrug.

Forkert udkommer til oktober i både en trykt udgave og som lydbog.

Den kan købes hos Forlaget Historia, Saxo og andre boghandlere på nettet samt bestilles hos en boghandler.

Sagt om bogen

“Jeg har læst dine bøger livsfarlig familie, Den indre uro og Forkert. Du sætter ord på og forklarer så meget. Jeg er 50 og har været i terapi i 20 år, men har aldrig følt mig så set og forstået som i dine bøger. Tak for det.”

“Den vil jeg se frem til. Har læst alle dine bøger. Jeg er simpelthen fan! Tak for dine altid fantastiske bøger og nu endnu en.”